От края на тази седмица големи части от Гърция могат

...
 
От края на тази седмица големи части от Гърция могат
Коментари Харесай

Поредна гореща вълна в Гърция

 

От края на тази седмица огромни елементи от Гърция могат да чакат рискови температури, разгласи метеослужбата на Националната обсерватория на Атина, съобщи БГНЕС.

През идващите няколко дни се чака по-нататъшно повишение на температурите в огромна част от страната, като в края на седмицата оптималните температури ще доближат доста високи за сезона равнища.

Прогнозните карти на органа на обсерваторията обаче демонстрират повишение на температурата до 40 и 41 градуса до края на седмицата.

Това може да е четвъртата вълна от 15-дневна продължителна гореща вълна през юли, която изгори хора и животни.

Най-дългата гореща вълна, записана в миналото в Гърция, така наречен „ Клеон “, порази Гърция, създавайки враждебни условия за хората и в допълнение задълбочавайки неприятната обстановка с пожарите в страната, като през юли в Гърция избухнаха над 600 пожара, напомня БГНЕС.

Въпреки че през днешния ден се следи леко повишение на температурите, в северните елементи на Гърция се чакат дъждове и стихии.

Последната прогноза дефинира оптималните температури да се покачат при започване на седмицата с 3 градуса в Западна Гърция и Крит.

Междувременно рискът от горски пожари остава „ доста висок и във вторник, 31 юли – 1 август 2023 година, основно заради мощните ветрове, духащи в някои елементи.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР